Hristos a înviat, dragilor! 

Este a treia zi de Paști, în continuare sărbătoare cu semnificație spirituală profundă.

Oare știi ce marchează ziua aceasta?

Nici eu nu știam…dar de când am început să studiez spiritual sărbătorile pe care noi le ținem, ca și creștin ortodox ce sunt 🙂 am început să văd altfel lucrurile.

A treia zi de Paști marchează momentul în care Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi după Înviere, pe malul Mării Galileei. 

Și aceasta este o altă dovadă a Învierii lui Hristos și a puterii Sale asupra morții.

Dar este vorba doar despre moartea corpului, nu despre o dispariție completă. 

Simbolic, Iisus Hristos este sufletul, suflet care vine în lumea aceasta într-un corp (care este vehiculul sufletului) ca să experimenteze viața. 

Prin Învierea lui Iisus pe care o sărbătorim de Paște învățăm că putem renunța la frica de moarte. 

Spiritual, a treia zi de Paști este o sărbătoare de speranță și de renunțare la această frică de moarte, pe care mai profund decât toate fricile mai toți o avem sau am avut-o vreodată.

Învățăturile creștine spun că prin Învierea lui Hristos, oamenii au primit posibilitatea de a învinge moartea și de a trăi veșnic, ca suflete eterne care sunt. 

Aceasta înseamnă că, prin credința și încrederea în Iisus Hristos (simbolul sufletului venit pe Pământ), oamenii pot depăși teama de moarte și pot avea o perspectivă pozitivă asupra vieții.

Nu este ușor să ajungi la această perspectivă pozitivă asupra vieții mai ales în momentele dificile și stresante, care nu sunt deloc de neîntâlnit în viața tumultoasă din jurul nostru. 

Totuși, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a încerca să ne îmbunătățim perspectiva și a găsi mai multă bucurie și satisfacție în viață.

Lucrul pe care îl găsesc eu cel mai important și care pe mine m-a ajutat cel mai mult este să mă dezvolt personal, să investesc în mine și să mă dezvolt constant prin studiu, prin căutări, prin învățare, prin lectură, prin exerciții fizice și meditație. 

Și întâi de toate prin a renunța la ideile vechi, la credințe, limitări, a ierta trecutul și a face loc la o perspectivă nouă asupra vieții. 

Aceste activități pe mine mă ajută să-mi mențin o perspectivă pozitivă asupra vieții, să mă simt împlinită în această viață și să mă bucur din plin de ceea ce trăiesc zilnic.

 
Și ca să fie doar un alt articol pe un blog, care poate aduce conștientizări clar 🙂 vin și cu ceva concret care te poate ajuta, o meditație care ajută la eliberarea trecutului pentru a face loc de o nouă perspectivă. Ascultă meditația aici  👉 https://youtu.be/Id1iLhzO6os  
 
 
Cu iubire, 
Irina 
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *