Astăzi, 20 aprilie 2023 ne bucurăm de un eveniment ceresc rar și anume o eclipsă de Soare hibrid.

Este un eveniment care se întâmplă o dată la 10 ani (ultima dată a fost în 2013) și este un eveniment deosebit de frumos dacă ești într-o zonă în care se poate vedea.

Aceasta poate fi o ocazie unică de a observa o aliniere perfectă între Soare, Lună și Pământ, cu Luna trecând prin fața Soarelui și blocând complet sau parțial lumina Soarelui pentru un anumit timp.
 

Dar ce înseamnă Eclipsă hibrid? 

Această Eclipsă apare atunci când Luna acoperă parțial Soarele, creând o eclipsă inelară în unele părți ale lumii și o eclipsă totală în unele regiuni ale lumii, Luna aliniind-se perfect cu Soarele.
 
Aceasta înseamnă că în timpul unei eclipse hibride de soare, eclipsa trece de la a fi o eclipsă inelară la o eclipsă totală sau invers, de-a lungul diferitelor secțiuni ale traseului eclipsei. 
Eclipsa inelară de soare

E timpul pentru aliniere

Dar astăzi vreau să vorbim despre ce se întâmplă în noi la o astfel de eclipsă.

Eclipsele au fost privite ca un eveniment foarte puternic pentru multe dintre culturile timp de secole. 

Fiind momentul în care Soarele, Luna și Pământul sunt aliniate perfect, acesta este și momentul în care se zguduie tot ceea ce nu mai este în aliniere cu noi, forțându-ne să ne aliniem cu cine suntem noi ca suflet, ca ființă completă. 

Scopul spiritual al eclipsei este de a elimina tot ceea ce nu ne mai servește.

Eclipsa are puterea de a amplifica energiile și de a influența lumea noastră interioară, dar și exterioară.

Pentru a beneficia de aceste energii amplificate la eclipsa de soare și a le folosi în mod constructiv, studiile arată că este important să respectăm anumite principii.

Ce să faci? ✅

 • Ține post; a ține post în timpul unei eclipse de soare poate fi o experiență cu adevărat puternică, fiind un ritual transmis din generație în generație în culturile vedice ca o modalitate de a respecta și de a onora energia solară. 
 • Conectează-te cu natura; Ieși afara și bucură-te de natură în timpul eclipsei. Plimbă-te prin pădure, mergi pe plajă sau într-un parc, pentru a te reconecta cu energia naturii, a Soarelui și pentru a-ți încarca bateriile.

 • Practică yoga seria Surya Namaskar – Salutul Soarelui. Te invit alături de mine și grupul meu la o sesiune demo de yoga demo, înscrie-te aici  👉 https://irinaconstantin.ro/sanatate-spirituala/.  Mâine, 21.04.2023 vom face seria Salutul Soarelui.
 • Dansează; Dansul este o modalitate uluitoare de a elibera toată energia stagnantă acumulată în corpul tău și a face loc noului.

 • Practică recunoștința; scrie în jurnal 10 lucruri pentru care ești recunoscător. Simte recunoștință pentru ființa care ești, pentru Soarele care ne dă căldură șu lumină și permite viața pe Pământ, pentru Lună – energia creatoare feminină și pentru Pământ – care ne dă resursele necesare supraviețuirii. Suntem exact acolo unde trebuie să fim.

 • Meditează, de preferat cu mantre; este recomandat să meditezi împreună cu mantre vedice care te pot ajuta să absorbi incredibila putere de vindecare a Soarelui și să întărești fiecare celulă din corpul tău. Meditația în timpul unei eclipse de soare are un efect profund asupra creșterii și transformării spirituale, având un efect puternic de vindecare interioară și conectare cu divinitatea. 

Iată o modalitate minunată (pe care eu o iubesc 🙂 și ți-o recomand) de a medita în timpul unei eclipse de soare:

 1. Inspiră și expiră pe nas adânc de 3 ori.
 2. Adu palmele în fața pieptului în formă de rugăciune și recită mantra Soarelui Om Suryaya Namaha în tăcere, în minte sau cu voce tare, oricum simți. Mie îmi place să o recit și cânt așa cum simt cu voce tare pentru un efect mai puternic. Om Suryaya Namaha înseamnă „Risipitor al întunericului”, practic îi suntem recunoscători Soarelui pentru că ne dă lumină și face posibilă viața pe Pământ.
 3. Poți cânta cât timp vrei, însă repetarea de 108 ori este foarte puternică. 

De ce asta?

Conform Ayurveda, avem 108 puncte vitale ale forțelor vieții în corpul nostru și cântăm mantrele de 108 ori pentru că fiecare cântare reprezintă o călătorie de la sinele nostru material către cel mai înalt Sine spiritual. 

 

Ce să nu faci?  ❌

 • Nu privi direct la Soare; In timpul eclipselor de soare, lumina solara poate fi extrem de dăunătoare pentru ochi. Privește direct la Soare doar cu protecție specială.
 • Nu mânca în timpul eclipsei; Conform tradițiilor vedice, pentru că nu va exista lumină solară în timpul eclipsei, numărul bacteriilor ar putea crește și devin mai active, ceea ce poate duce la modificări nutriționale ale alimentelor.
 • Nu face lucruri obișnuite; Eclipsa de soare este un moment special, așa că acordă-ți timp și petrece timpul făcând lucruri mai neobișnuite, nu lucruri banale, de rutină zilnică, conectează-te cu tine și ia-ți timp de reflecție. 
 • Nu te concentra pe gânduri negative; Eclipsa de soare amplifică energiile și astfel poate amplifica energiile negative și îți poate induce anxietate sau frică. Păstreză-ți gândurile și emoțiile pozitive și concentrează-ți atenția asupra lucrurilor frumoase și inspiraționale din jurul tău.

Așadar, prin respectarea acestor principii, vei putea să te conectezi cu energia eclipsei și a Soarelui și să o folosești în mod pozitiv și constructiv în folosul tău.

 

Știai că?

Celebra teorie a relativității a lui Einstein a fost verificată doar din cauza eclipsei de soare?
 
 
Cu iubire, 
Irina 
(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *