Increderea în sine înseamnă să ştii la ce eşti bun, lucrurile de valoare pe care le poţi oferi şi să te comporţi într-un mod ce transmite acest lucru celor din jur. Nu vorbim despre aroganţă sau vanitate, ce implică a crede că le știi pe toate, că ești mai bun decât ceilalți, nu accepți nicio altă părere, ești bun la toate și nimeni nu știe mai bine ca tine. Însă, toate astea apar de fapt din frică.

Lipsa încrederii în sine, implică a crede că eşti mai puţin bun decât eşti de fapt, că nu poți face lucruri, nu ești în stare, că alții pot și tu nu.

Cercetătorii au făcut teste în această direcţie și au demonstrat că, în momentul în care îţi îmbunătăţeşti încrederea în tine, apar avantaje clare. Din punct de vedere romantic, încrederea în sine este mai importantă decât atracţia fizică. Un studiu scoate în evidenţă că în momentul în care un grup de bărbaţi s-a dat cu un anumit parfum, acest lucru le-a îmbunătăţit încrederea în sine atât de mult încât au fost consideraţi vizibil mai atractivi în fotografii. Într-un al doilea studiu, cercetătorii au descoperit că un zâmbet simplu şi direct ce exprimă încredere în sine venit din partea unei femei, a fost de ajuns să atragă atenţia unui potenţial partener.

Din punct de vedere carieră, încrederea în sine duce de cele mai multe ori către mai multe promovări.

Pentru a crește încrederea în sine există două modalități:

  • Creșterea încrederii din exterior și
  • Creșterea încrederii din interior

Astăzi vă voi vorbi despre creșterea încrederii în exterior.

Atunci când ai o prezentare, o întâlnire importantă la locul de muncă, o întâlnire cu un nou partener sau alte situații în care te simți neîncrezător și încordat, fă următoarele lucruri și încrederea va crește imediat (creierul primește semnale externe și el le interpretează în așa fel încât crește încrederea în tine pe moment):

  •  umple gura cu salivă și plimb-o prin toată gura. Sună scârbos, știu însă este foarte relaxant. O gură umedă trimite semnale de relaxare către creier, de aceea sărutul este atât de plăcut. Când ești nervos și emoționat gura este uscată, când ești relaxat gura este umedă și asta îți crește încrederea în tine; 
  • ține umerii în jos, întorși spre spate, ridică ușor bărbia, fii „cu nasul pe sus„ la propriu și inspiră adânc pe gură ca și când ai trage aer printr-un pai și expiră pe nas, asta relaxează încordarea și îți crește încrederea în tine;
  • aplică metoda de relaxare Jacobson – ascultă audio.

Cel mai important este să creștem încrederea internă, însă la nevoie imediată ne putem folosi negreșit de metodele de mai sus.

Lasă-mi un comentariu dacă simți nevoia!

Să auzim numai de bine!

Irina Constantin

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *