Am auzit pe mulți oameni spunând „eu nu judec, dar chiar nu judec, am învățat să nu mai judec oamenii„, dar când povesteau ceva despre ei, despre soț, despre copii, spuneau: „păi, ăsta mic se urnește tare greu, trag de el încontinuu ca să facă ceva, trebuie să fiu numai cu gura pe el că altfel nu face mai nimic…Aaaa, și soțul nu are niciodată timp de copil, vine nervos de la birou și nu se joacă deloc cu el. Și eu, nu știu ce să fac mai întâi, alerg de colo-colo și nu am timp de nimic.„

Și îți voi mai da niște exemple de etichete:

– Eu nu pot să țin dietă

– Soțul meu e mereu grăbit

– Copilul meu este încăpățânat

– Mie nu îmi iese niciodată asta

– Abia dacă apuc să mă spăl

– De câte ori vine toamna, răcesc……..

Fără să ne dăm seama punem ethicete aproapa încontinuu.

Și ce se întâmplă când punem etichete?

Poate nu îți dai seama, dar când pui o etichetă altuia sau ție, te programezi ca în mintea ta persoana etichetată să devină conform etichetei. Și nu se va schimba nimic, până tu nu faci voit asta în mintea ta. Dacă tu aștepți ca al tău copil să citească singur, soțul să fie răbdător, tu să ții dietă fără să schimbi nimic în mintea ta….îmi pare rău să te dezamăgesc, dar vei așteapta mult și bine.

Cum poți renunța la etichete? Fii conștient de ceea ce gândești și vorbești…și cel mai bine conștientizezi atunci când povestești cuiva despre tine, despre copil, despre ceilalți…ascultă ce spui, realizează dacă sunt etichete sau nu. Și schimbă eticheta…spune cum Vrei să fii, cum Vrei să fie cei din jurul tău și vei vedea cum se vor schimba lucrurile.

Și…ȚINE MINTE ca de fiecare dată când bei apă, să spui: „Nu pun etichete nimănui, mai ales mie.„ Și spune asta zilnic cel puțin 21 de zile și conform statisticii este posibil să schimbi obiceiul de a eticheta.

Și te rog să nu mă crezi pe cuvânt…încearcă și vezi ce se întâmplă cu tine. Lasă-mi și un comentariu dacă ai chef  și este interesant și pentru alții.

Să fii bine!

Irina

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *